Kraniosakraaliterapia – CST

MITÄ KRANIOSAKRAALITERAPIA ON?

CST eli kraniosakraaliterapia on kokonaisvaltainen, turvallinen ja pehmeä manuaalinen terapia, jossa tuetaan kehon itsekorjautumismekanismia. Hoitomuodon kehitti lääkäri-osteopaatti John E. Upledger 1970-luvulla ja antoi sille nimeksi CranioSacral Therapy (CST). 

Kraniosakraaliterapia

Pinja nauttii CST-hoidosta.

CST:llä vaikutetaan kraniosakraalijärjestelmään, jonka tehtävä on suojata aivoja ja selkäydintä sekä avustaa aivo-selkäydinnestekiertoa. Hoito tasapainottaa sekä keskus- että autonomista hermostoa ja vähentää niihin kohdistuvaa negatiivista kuormitusta. CST:stä on apua niin fyysisissä kuin emotionaalisissa kehon häiriötiloissa.

Kraniosakraaliterapialla autetaan kehoa ja mieltä vapauttamaan erilaisten traumojen jälkiseuraamuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi kaatuminen, liukastuminen, putoaminen, venähdys, murtuma, purema ym. Myös kirurgiset toimenpiteet ovat traumoja keholle. CST-hoito on erinomainen tukihoito leikkauksesta toipuvalle. Sen avulla paraneminen voi nopeutua huomattavasti ja arpikudoksen muodostus vähenee.

Hoidon vaikutus etenee kalvorakenteita pitkin syvälle kehoon, aina solutasolle asti. Kehon kalvojen kireyksien vapautuessa lihakset ja elimet saavat lisää tilaa. Tämän johdosta kudoksien aineenvaihdunta ja hermoston toiminta paranee. Mahdolliset turvotukset poistuvat nopeammin, myös vammojen paraneminen nopeutuu. Stressin, kipu- ja pelkotilojen hoidossa sekä monissa muissa haasteellisissa tilanteissa CST-hoidolla on saatu hyviä tuloksia.

craniosacraltherapy

Royal Canin International Dog Show at Helsinki 21.5.2016 Arial – Tazillah Antiokia ex, cq, jun1, BOB jun and BB4

Urheileville koirille lihashuolto on erityisen tärkeää. Myös näyttelykoirat hyötyvät kraniosakraaliterapiasta, hyvä ryhti ja näyttävät liikkeet ovat mahdollisia, kun keho on huollettu. CST- hoidolla voidaan nopeuttaa toipilaiden liikuntakyvyn palautumista sekä ylläpitää vanhuskoirien liikuntakykyä. Hoitomuodon pehmeyden ansiosta, sillä voidaan hoitaa myös pieniä pentuja sekä koiria, joille esimerkiksi hieronta on liian voimakas hoito.

Kysy lisää: p. 040 938 9689

Vapaasti ja luonnollisesti toimiva keho on avain tasapainoiseen ja kestävään liikkeeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *