Koiran omistaja tai sitä hierontaan tuova henkilö on läsnä hierontatapahtumassa. Jos koiraa tuo joku muu kuin omistaja, niin hänelle kannattaa antaa tiedot koiran historiasta, yleiskunnosta, tapaturmista jne. mitä yksityiskohtaisemmat tiedot ovat, sen parempi. Myös eläinlääkärin lausunnot kannattaa ottaa mukaan.
Hieronnan aikana omistaja (tai tuoja) on vastuussa koirasta. Käytännössä se tarkoittaa, että hän liikuttaa koiraa, kun katson koiran liikkeet, pitää koiraa paikallaan, kun tutkin sitä ja laittaa koiran makuulle, kun hieronta aloitetaan. Hieronnan aikana kerron hieronnan kulusta ja pyydän tarpeen mukaan kääntämään koiraa sen aikana.
Yhteistyössä toimien hierontatapahtumasta saadaan miellyttävä kokemus meille kaikille. Muistathan myös, että koira heijastaa omistajansa tunteita. Kun olet itse rento ja luottavaisin mielin, niin koirasi saa kaiken hyödyn irti hieronnasta.
.
HIERONTAPÄIVÄNÄ JA HIERONNAN JÄLKEISENÄ PÄIVÄNÄ
- Ei treenejä hierontapäivänä tai muuten paljoa riehumista vapaana
- Seuraavana päivänä normaalia liikuntaa
- Hierontaa ei suositella kilpailua tai näyttelyä edeltävänä päivänä
ENNEN HIERONTAAN TULEMISTA
- Ei ruokaa 2 h ennen hierontaa
- Käy koirasi kanssa hihnalenkillä juuri ennen hierontaantuloa. Koira ehtii tehdä tarpeensa ja lihakset lämpenevät sopivasti hierontaa varten.
HIERONNAN JÄLKEEN
- Jos hieronta tapahtuu muualla kuin kotona ja ulkona on kylmä, kannattaa ottaa koiralle takki. Lämpimät lihakset eivät saisi jäähtyä liian nopeasti, joten takki auttaa pitämääm lämpöä yllä kotimatkan ajan.
- Ruoka aikaisintaan 2 h hieronnan jälkeen
- Hieronnan jälkeen koiran pitää saada levätä rauhassa noin 2 tuntia, jolloin lihakset saavat rauhassa reagoida ja palautua hieronnasta. Huolehdi, että koiralla on raikasta vettä vapaasti saatavilla.
- Käy 20-45 min hihnalenkki noin 2-3 tuntia hieronnan jälkeen, lenkin tarkoitus on laittaa kuona-aineet liikkeelle, jotta ne eivät jämähdä lihaksiin.
- Vapaana juokseminen tai leikki toisten koirien kanssa ei ole suotavaa hierontapäivänä hoidon jälkeen